Kwas laktobionowy 20%

pH 1,9

Kwas laktobionowy otrzymuje się z naturalnie występującej laktozy. Jest połączeniem glukonolaktonu z cukrem galaktozą, dlatego zaliczamy go do grupy polihydroksykwasów. 

Właściwości: 

  • antyoksydacyjne (zapobiega tworzeniu się zmarszczek, teleangiektazji, zwiotczeniu skóry)

  • stanowi ochronę przed skutkami działania promieni UV

  • jest humektantem - ma unikalną strukturę chemiczną, dzięki której posiada właściwości wiązania wody, co powoduje, że skóra staje się gładka i miękka, wzmacnia sie bariera naskórkowa.

  • podobnie jak inne hydroksykwasy ma właściwości złuszczające

  • może być stosowany do pielęgnacji skóry wrażliwej i suchej, naczynkowej, z trądzikiem różowatym, łojotokowym zapaleniem skóry

Zgodnie z ustawą o RODO informujemy, że:

Nie wyrażamy zgody na kopiowanie, przetwarzanie i udostępnianie na innych portalach danych naszej firmy.

Nie jesteśmy zainteresowani kontaktem ze strony firm marketingowych, banków i.t.p.

Nie wyrażamy zgody na przesyłanie ofert i informacji handlowych na nasz adres e-mail i numery telefonu.

  • Facebook
  • Twitter - White Circle
  • Instagram

medycyna estetyczna Lublin, salon urody Lublin, gabinet kosmetyczny Lublin, paznokcie hybrydowe Lublin, manicure cennik Lublin, kosmetyczki Lublin